Tapintható univerzum Szombathelyen

Veszprém, Békéscsaba és Budapest után Szombathelyen lesz megtekinthető a Bakonyi Csillagászati Egyesület hallható-tapintható ismeretterjesztő programja október harmadik hétvégéjén. A részvétel ingyenes. A tapintható és audio-guide-dal kiegészített interaktív kiállítás csak 2021. október 16-án szombaton lesz látogatható.


A Tapintható univerzum program során összesen 90 tapintható, domborított, egyedileg festett modellen keresztül megismerhetjük saját naprendszerünk égitestjeit. Az egyes makettekhez részletes audio-leírás tartozik. A tapintható, interaktív tárlat megalkotói a vak és gyengénlátó embereknek hiánypótló módon adnak betekintést az univerzum leginkább látás útján megismerhető izgalmas világába. A program érdekessége, hogy látók és látássérültek is egyformán élvezhetik és megérthetik azt.

Helyszín: Szombathely, Március 15. tér 5., Agora - Művelődési és Sportház

A tárlat 2021. október 16-án, délelőtt 10 órától 15 óráig lesz megtekinthető

A bemutató teljes élvezetéhez NFC vagy QR-kód olvasására alkalmas okostelefon szükséges, fülhallgatóval. (A legtöbb okostelefon alkalmas NFC és QR-kód olvasásra.) Amennyiben rendelkezik ilyen eszközzel, kérjük, azt mindenképpen hozza magával! Azok számára, akiknek nincs okostelefonjuk, a szervezők korlátozott számban tudnak eszközt biztosítani.